Plavanje v reki Kolpi

Od naših namestitev je do reke Kolpe le kratek sprehod in tam lahko uživate v kopanju v mirnih tolmunih. V juliju in avgustu je ob normalnem poletnem vodostaju temperatura vode od 21 do 25 stopinj. Kopanje je možno na večih mestih vzdolž reke. Za plavanje je najbolj primerno nad jezovi, kjer je lahko globina vode tudi do 2 metra.

Sodevska stena

20-minutni sprehod na bližnji hrib vas loči od najlepšega pogleda na reko Kolpo. Reka vam bo od tu namenila najlepši nasmeh.

Kozice

Malo daljša in zahtevnejša pot vodi na bližnje Kozice. Od tam se odpirajo čudoviti pogledi na dolino reke Kolpe in ob lepem vremenu tudi Belo krajino. Pot lahko začnete iz Dola (zahtevnejša in strma) ali iz Predgrada (krajša in lažja). Obe poti sta markirani.

Aktivnosti na vodi

Največjo zabavo omogočajo razne aktivnosti na vodi. Rafting, spust s kajaki ali z sup-i. V poletnih mesecih je vodostaj reke nizek in je zato primeren tudi za družine. Za bolj adrenalinske spuste pa se priporoča obisk v spomladanskih ali jesenskih mesecih. V dogovoru z lokalnimi ponudniki vam organiziramo aktivnosti po željah - različnih zahtevnostih in dolžini ali času spusta.

Sprehajanje

Vzdolž reke Kolpi je urejena in utrjena pešpot. Tako se lahko tudi v najbolj vročih poletnih dneh sprehajate v hladu dreves na bregovih reke in uživate ob čudovitih pogledih.